Αλέξης Σαββόπουλος

Η ασφάλεια και η αποδοχή κέρδισε το… χρήμα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την ανανέωση της συνεργασία με τον Δημήτρη Πρίφτη και τον νέο Άρη.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Τα χρήματα δεν είναι το παν στη ζωή. Εντάξει, όχι για όλους. Για την ακρίβεια, ελάχιστους ρομαντικούς. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν γνωρίζω αν είναι ρομαντικός, αποδείχτηκε όμως ότι δεν ζυγίζει τα πάντα στη ζωή και την καριέρα του με το χρήμα. Μετράνε για τον 47χρονο τεχνικό και άλλα πράγματα. Που μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην προσθέτουν μερικά παραπάνω μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό, τον κάνουν όμως να κοιμάται ήσυχος με τη συνείδησή του. Τα λεφτά που του προσέφεραν τόσο η Άλμπα όσο και η Μπάνβιτ ήταν διπλάσια από του Άρη. Στη Θεσσαλονίκη όμως αισθάνεται ασφάλεια. Νιώθει σιγουριά. Νιώθει ότι τον εκτιμούν και τον αποδέχονται με τα καλά και τα στραβά του. Απολαμβάνει τη εκτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του απαιτητικού και προπονημένου στο άθλημα κόσμου, δημιουργεί κλίμα αποδοχής στα αποδυτήρια και μια σταθερά για να συμπληρωθεί το ρόστερ με λιγότερους παίκτες, από όσους θα χρειαζόταν αν κουνούσε μαντήλι και από τη νέα σεζόν απολάμβανε το τσάι του στην Πάνορμο. Το κυριότερο. Έχει αποκτήσει ένα ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη.

Η παραμονή του στην ομάδα προϋποθέτει ότι στο ρόστερ λογικά θα παραμείνουν οι έλληνες Ξανθόπουλος, Ζάρας, Σίμτσακ, Μούρτος και κάποιοι από τους πιτσιρικάδες (όσοι δεν δοθούν δανεικοί), ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει η παραμονή των Χάγκινς, Μακνίλ και Ουότερς εκτός αν προβάλλουν εξωπραγματικές οικονομικές απαιτήσεις στις οποίες θα «τσιμπήσει» ο Λάσκαρης. Σαφώς πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Ουάιτ που έχει θέσει άλλες προτεραιότητες (ΝΒΑ, Ευρωλίγκα) με νούμερα που δεν μπορεί να ακολουθήσει ακόμη ο Αρης. Όσο για τον Πελεκάνο, το θέμα απαιτεί λεπτό χειρισμό αφού δεν είναι αποκλειστικά αγωνιστικό. Αν καταφέρει η διοίκηση να διατηρήσει τον παραπάνω κορμό, και με δεδομένο ότι του χρόνου ο Λάσκαρης θα ανεβάσει το μπάτζετ, ο Άρης θα βγει στην αγορά για να… ψωνίσει δυο καλύτερους κοινοτικούς από τους Τσούπκοβιτς και Κοέν με επιτακτική την ανάγκη για ένα βαρύτερο σέντερ, προφανώς ένα τριάρι και 2-3 έλληνες, από το ένα ράφι πιο πάνω που θα προσφέρουν στον Πρίφτη ένα πιο γεμάτο ρόστερ για μια χρονιά που θα έχει και πάλι τρία απαιτητικά παιχνίδια την εβδομάδα.

Η φιλοσοφία θα παραμείνει η ίδια. Η έμφαση στην άμυνα επίσης. Το πιο γεμάτο ρόστερ όμως και η επικείμενη ένεση ποιότητας, θα αυξήσουν τις επιλογές στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας που ήταν σε αρκετά παιχνίδια μονοδιάστατο και προσανατολισμένο στο μακρινό σουτ. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την οικονομική ασφάλεια που εγγυάται η παρουσία του Λάσκαρη και την αποδυτηριακή υγεία για την οποία είναι υπεύθυνος ο Πρίφτης, προμηνύουν μια ακόμη σεζόν στην οποία η τετράδα είναι ο μίνιμουμ στόχος και βλέπουμε….

Υ.Γ.: Εκτός αγωνιστικού υπάρχουν 1-2 ανορθογραφίες που ο Λάσκαρης και οι συν αυτώ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν. Το ευχάριστο είναι ότι αμφότερες οι πλευρές το γνωρίζουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x